Om mig

Vem är jag som driver LEACH Unghästutbildning?

Hannah Leach heter jag, är 32 år och bor i Vallentuna tillsammans med min sambo och våra 2 hundar som jag tränar och tävlar med i olika hundsporter. Självklart räknas även våra hästar Lillis och Otto med i familjen. 

 

Jag är uppvuxen på ridskola utanför Stockholm där jag fick en fantastisk grund att stå på i mitt fortsatta hästliv. Jag fick tidigt lära mig att rida in och utbilda unghästar och red nog in min första ponny när jag var 13-14 år. 

 

Senare i livet har jag utbildat mig vidare inom både inridning/unghästutbildning på Flyinge, gått vidareutbildning inom sadel och utrustning på UPH, men även studerat hållbar utveckling på högskola.

 

Inom arbetslivet började jag tidigt arbeta med hästar och genom åren har jag samlat på mig erfarenheter från en mängd olika arbetsplatser inom hästnäringen. Allt från unghästutbildning till tävlingstall eller stuteri. Jag gjorde till exempel min praktik hos Alexander Zetterman i Wellington och har jobbat på Lövsta Stuteri med avelsverksamhet men även med att rida hingstarna baserade på seminstationen.

 

Jag har även haft en civil karriär där jag jobbat med kundservice på SEB, projektledning för en hållbarhetsorganisation och allra senast som chef för ”Trust & Safety” på företaget Pet Media Group. Det har gett mitt otroligt mycket erfarenhet inom att driva företag som jag har haft stor nytta av sedan jag 2022 tog beslutet att säga upp mig och driva mitt egna företag LEACH Unghästutbildning på heltid. Något jag inte ångrar en sekund! 

 

Unghästar och unghästutbildning är min stora passion i livet, och jag ör lyckligt lottad som kan få kalla det mitt jobb. Genom åren har jag samlad på mig en bred erfarenhet där jag fått en stabil och trygg grund att stå på med den klassiska unghästutbildningen från Flyinge som jag sedan byggd på med mina egna erfarenheter och utvecklat till mitt egna system. 

 

Att driva eget idag innebär att jag kan ge hästarna som är här för utbildning allt jag tycker är viktigt i träning av den unga hästen. För mig betyder det respekt för deras naturliga behov, miljö och instinkter. Och en utbildning som ger dom tid, tålamod och respekt. 

 

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar när det gäller unghästutbildning – det bästa och roligaste som finns!